Sluta breivikera!

Svensk debatt har fått ett nytt, men egentligen kommunikativt ganska oanvändbart slagträ: Anders Behring Breivik, en galning och massmördare och mycket udda ideolog. Både höger och vänster ägnar sig nu åt att vifta med densamma massmördare för att skaffa sig billiga poäng. Så gör Aftonbladets Karin Pettersson idag, och Johan Lundberg försvarar Petterssons hatobjekt Paulina Neuding.

Varför inte återvända till vanliga sakargument istället. Visst – det är mindre effektfullt. Men ingen tror väl på allvar att någon av deras motparter i ledar- och kultursidesmaffian kan associeras med Breivik.

Please note: I reserve the right to delete comments that are offensive or off-topic.

2 thoughts on “Sluta breivikera!

  1. Bra! Det är så många blad som behöver tas från munnarna och tala klarspråk och sakfrågor utan att genast hamna i hat och etikettsträsket. Sanningen kan vara tuff att ta och höra för olika ideologiers folk men ändå den som måste fram för att komma till en lösning. Tassade och smygande skapar bara hat och missförstånd, skvaller och fula påhopp. Det blir aldrig en del av en lösning! Men jag upplever att många inte har en aning om vad den Kristna Kärleken står för och förlåtelsen. I stället får kanske något leda till något värre därför att man inte törs eller inte tror sig kunna vända om. Slåss då hellre med näbbar o klor för fel sak!
    Att tänka och leva kristet har gett mitt liv ett värde större än jag någonsin vågat drömma om.

  2. I believe this amazing posting , “Sluta breivikera!
    | Anders Gerdmar”, rather entertaining plus the post was in fact
    a great read. Regards-Geri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *